Robotporszívó alkatrészek cseréje

Robotporszívó alkatrészek nagy kínálata áll rendelkezésre az online boltokban, ami azért fontos, mert így tartozékok cseréjével megúszhatjuk a teljes gép kidobását.

Fontos alkatrész a szűrő, ami befolyásolja a kiáramló levegő és vele együtt a szennyeződések kiáramlását is. Legjobb a HEPA szűrő, ami már a magasabb árkategóriájú gépekben alap tartozék. Emellett még a az akkumulátor minősége és kapacitása is fontos. Ettől függ, hogy milyen üzemidővel tud működni, mennyi idő alatt tölt fel, és milyen kapacitással tud takarítani.

Ezekre figyelni is, sőt, még több dologra is. Például rendszeresen takarítani kell a részeket kívül és belül is. A portartályt gyakran kell üríteni, különben leáll a gép. Általában pár alkalom használat után ajánlatos áttörölni a külső részeket, főként a szenzorokat, mert ha azok nem látnak jól, akkor nem tud navigálni a gép. A kefékre felgabalyodott hajakat és szőrt el kell távolítani, illetve a lapátok, ha eldeformálódnak, akkor azokat ki kell egyenesíteni.

Robotporszívó alkatrészek cseréje

A szűrők állapotát is figyelni kell, valamint évente cserélni. Az akkumulátort sok szakember 4-5 évente javasolja cserélni, de akkor biztosan, ha a gép 5 percnél tovább nem működik, vagy el sem indul.

A választáskor a legfőbb szempontok a takarítandó felületek fajtája. Számít, hogy van-e kisállat, szőnyeg, sok asztalláb, valamint az ingatlan területe.

Más-más teljesítményű gép való szinte minden otthonba, ezért teljesen egyedi döntést kell hozni. Sokan szeretik a robotporszívó és felmosó gépeket, ezek egyszerre végeznek két dolgot is. Ilyen esetben figyelni kell a felmosási képességekre is, és ajánlatos könnyen cserélhető mopos készüléket venni.

Ha pedig drágább és komolyabb porszívót vásárolunk, akkor azok jelzik milyen alkatrésszel van éppen probléma.